Review Frank Doesburg Smits

IN GESPREK MET FRANK DOESBURG SMITS

Welk probleem / uitdaging / hulpvraag was er?

Hugo is hier oorspronkelijk gekomen om Learning & Development naar een hoger niveau te brengen. Ik kwam hier zelf wat later, om de performance van een specifieke lijn in de organisatie te verbeteren. Deze lijn voldeed met een Overall Equipment Effectiveness (OEE) van 28% niet aan de performance-doelstellingen. Hugo is hier toen ook bij betrokken, om zich bij de focus op 3M (mens, machine en methodes) in de mensen te verdiepen.

Was dit het echte probleem of kwam er door Groenlicht een onderliggend probleem aan het licht?

Hugo had snel in de gaten dat de gebrekkige aansturing van de mensen op de werkvloer door hun supervisors het eigenlijke, onderliggende probleem was.

"Hugo had snel in de gaten dat de gebrekkige aansturing van de mensen op de werkvloer door hun supervisors het eigenlijke, onderliggende probleem was."

Wat is er zichtbaar verbeterd / veranderd sinds de hulp van Groenlicht?

Op het gebied van Learning & Development heeft Hugo meer focus gebracht op de primaire aandachtspunten. Ook heeft hij het procesdenken hier heel snel weten te implementeren. Dat heeft er mede voor gezorgd dat de performance van de lijn uiteindelijk op het gewenste niveau kwam.

Welke resultaten zijn er concreet behaald?

Hugo heeft, als onderdeel van het projectteam, een plan gepresenteerd om de Overall Equipment Effectiveness (OEE) te verbeteren naar 60%. Er zijn zelfs weken geweest dat we ver boven die doelstelling zaten en zelfs ruim 70% van de capaciteit van de machines effectief benutten!

Wat bevalt je goed aan de samenwerking met Groenlicht?

Hugo heeft een hele goede focus op de werkvloer en weet mensen daar echt in beweging te krijgen. Hij heeft een directe, no-nonsense mentaliteit en houdt niet van politieke spelletjes. Verder is hij open en doelgericht en omdat hij gelooft in de capaciteit van mensen, lukt het hem om samen de doelen te halen.

Van gedachten wisselen?
Vul het formulier in, nemen wij contact op.
Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw