Review Michèl Koppenaal

IN GESPREK MET MICHÈL KOPPENAAL VAN IVLO

Michèl is in de jaren ’80 als procesoperator begonnen, daarna de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Psychologie en Opleidingskunde gevolgd, 27 jaar bij Shell gewerkt in diverse functies, 14 jaar geleden overgestapt naar VAPRO en daar de tak leiderschapsontwikkeling opgezet. Bij kenniscentrum PMLF verantwoordelijk geweest voor kwalificatiedossiers (dossiers met onderzoeken onder bedrijven op basis waarvan MBO-scholen hun opleidingen baseren), Internationalisering & Arbeidsmarktonderzoek. In die periode hebben Michèl en Hugo elkaar voor het eerst ontmoet.

Hugo was naar een traject geweest over verschillen tussen generaties en heeft daarover toen zelf een hele goede workshop gegeven aan collega’s. Het doel van deze workshop was om samenwerking en de onderlinge communciatie tussen de collega’s binnen PMLF verder te optimaliseren. Wat Michèl is bijgebleven, is dat Hugo zelf heel goed onderzoek had gedaan (in plaats van alles maar aan te nemen wat hem was verteld) en dat Hugo vervolgens op een hele authentieke manier presenteerde, waardoor hij iedereen ook goed meekreeg. Dit was de eerste keer dat Michèl en Hugo samenwerkten. Michèl verzorgde een ander deel van de workshop.

"Hugo was naar een traject geweest over verschillen tussen generaties en heeft daarover toen zelf een hele goede workshop gegeven aan collega’s."

In november 2021 heeft Michèl IVLO opgericht. Sindsdien werkt hij ook weer samen met Hugo. De kwaliteiten van zowel Michèl als Hugo komen hierbij goed tot hun recht (klanten krijgen ‘best of both worlds’). Door hun gezamenlijke focus (de mens centraal) en werkervaringen vullen Michèl en Hugo elkaar heel goed aan. Maatwerk is voor hen beiden heel belangrijk in het ontwikkelen van individuen en teams. Beiden brengen altijd het werken aan eigen ambities door medewerkers in lijn met de ambities van de organisatie. Wanneer de mens zich dan gemotiveerd ontwikkelt, ontwikkelt de organisatie ook.

Een mooie eigenschap van Hugo is dat hij maar even door een fabriek hoeft te lopen om feilloos aan te voelen waar de problemen zitten én gelijk effectieve oplossingen aan te dragen (hij heeft een heel sterk analytisch en empathisch vermogen). Michèl noemt hem daarom graag ‘de wandelende bedrijfsscanner’.

Van gedachten wisselen?
Vul het formulier in, nemen wij contact op.
Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw